ORGANISATIE EN SAMENSTELLING

Kerkelijke instelling

De Parochiële Caritasinstelling (PCI) is een publieke kerkelijke rechtspersoon, in het leven geroepen door de bisschop met een eigen bestuur.
De PCI is onderworpen aan het Wetboek van kerkelijk recht en kent een eigen Algemeen Reglement voor het Bestuur van een (inter)Parochiële Caritasinstelling ofwel het statuut.

PCI bestaat uit tenminste 3 bestuursleden met daarnaast leden die in het bestuur meedenken en beslissen. Allen benoemd door de bisschop.

Caritas werkt als zelfstandig orgaan onder verantwoordelijkheid van de bisschop. Periodiek wordt overleg gepleegd met het parochiebestuur en hulpinstanties.

Locaties

Op 1 januari 2010  zijn de 5 PCI-en  in Noordoost Twente samengevoegd tot de Parochiële Caritasinstelling Lumen Christi (PCI Lumen Christi)

De onderstaande locaties vormen tezamen de PCI-Lumen Christi.

LOCATIE NAAM VAN DE KERK
Beuningen R-K Parochie van Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand